Waailappenrace 2024

waailappenrace-logo-2020

De Waailappenrace wordt traditioneel gevaren als thuisvaarwedstrijd, voor schepen die in Bergen op Zoom overwinteren, maar uiteraard zijn ook andere zeilers van harte welkom. Zowel de zeiler die voor het eerst aan een wedstrijd meedoet als de ervaren wedstrijdzeiler is bij ons aan het juiste adres. Samen maken we er een sport van om de protestcommissie niet in actie te laten komen.

De race zal dit jaar gevaren worden op zaterdag 26 oktober 2024, met briefing op vrijdagavond 25 oktober in Wemeldinge.

Wil je ook meedoen? Schrijf je snel in via het inschrijfformulier onderaan deze pagina.

We willen u erop wijzen dat deze wedstrijd wordt gevaren volgens de regels, zoals gedefinieerd in de regels voor wedstrijdzeilen (RvW) maar zonder appendix S. 

Zowel tijdens de wedstrijd, alsook voor en tijdens de startprocedure dient te allen tijde voorrang verleend te worden aan beroepsvaart. Gelieve speciale aandacht te hebben voor de aanloop Wemeldinge, waar het verkeer intensief kan zijn. 

Binnen de betonning van het vaarwater is ankeren niet toegestaan.

Tijdens de wedstrijd is uitluisteren van VHF 68 verplicht. De startprocedure zal worden ondersteund via VHF 72.

Voorts wijzen wij erop dat de wedstrijd geheel op eigen risico gevaren wordt en de organiserende vereniging noch het wedstrijdcomité verantwoordelijk is voor schade aan schip of bemanning.

Als er op de geplande starttijd windkracht 7 Beaufort gemeten of verwacht wordt, zal de wedstrijd commissie besluiten de wedstrijd af te lassen, en er wordt dan niet meer gestart. Het wedstrijdcomité heeft het recht om in overleg met verkeerspost Wemeldinge de wedstrijd in te korten of af te lassen.

Let erop dat de Burgemeester Peterssluis op zaterdag tot 18u bediend zal worden. Deelnemers zijn zelf verantwoordelijk om op tijd de brug te passeren.

 

 

Hier kunt u tzt inschrijven voor de waailappenrace 2024


Waailappenrace 2024