logo-alw1170
cwo 4

 

CWO Opleiding

 

 

De CWO jeugd zeilopleiding vormt het grootste onderdeel van het jeugdprogramma. De deelnemers worden verdeeld naar niveau (CWO 1 t/m 3) en ingedeeld in groepjes van ca. zes kinderen met één instructeur.

 

De CWO 1 groep is bedoeld voor kinderen vanaf 8 jaar zonder zeilervaring. Na de voorjaarslessen kun je zelfstandig zeilen met niet te veel wind en met hulp bij vertrek en aankomst.

 

De CWO 2 groep is het vervolg op CWO 1 waarbij de zeiltechnieken verder worden uitgebreid. Deze opleiding duurt meestal twee seizoenen. Na het behalen van het CWO 2 diploma kan zelfstandig worden gezeild, ook bij meer wind en zonder hulp bij vertrek en aankomst.

 

De CWO 3 groep is de finishing touch: De verfijnde Optimist zeiltechnieken, voorbereiding op wedstrijdzeilen en echt zelfstandig kunnen varen, ook bij veel wind.

 

Voor de jeugd die de Optimist is ontgroeid is er de jeugdbootgroep: Begeleid zeilen met snelle eenmans- of tweemansboten. In deze groep kun je met je eigen boot meevaren. Deze groep staat open voor de Laser, Laser Pico, Splash, Flash, RS Feva en 420 waarbij de zeilvoering afgestemd op de weersomstandigheden dient te worden.

Ook worden CWO diploma’s voor uitgereikt.

 

Iedere cursist ontvangt op de afsluitende dag een CWO vorderingenstaat waarin de ontwikkelde vaardigheden worden vastgelegd. Zijn alle vaardigheden behaald dan wordt het diploma uitgereikt en kan er doorgestroomd worden naar de volgende groep.

Als je overweegt om zeilles te nemen maar je wilt eerst eens ervaren wat het is om zelf te zeilen dan is een proefles in een Optimist de uitkomst. Je krijgt dan les van één van onze instructeurs. Na deze les heb je een goed idee wat het is. Aanmelden voor deze gratis proefles kan hier.

optimisten-voor-de-schelp

Contact: Voorzitter Aan Lager Wal - klik hier