banner-wv-de-schelde-2021-05 2

Update Coronavirus mei 2020

Geplaatst op 20-05-2020  -  Categorie: Jachthaven  -  Auteur: Voorzitter Havencommissie

Beste Leden,


Het zomerseizoen is ruim anderhalve maand van start, de RIVM maatregelen en de noodverordening zijn nog altijd van kracht.


Inmiddels mag er vanaf 1 mei door vaste ligplaatshouders en hun gezinsleden weer worden overnacht op schepen die een eigen toilet-, douche en wasvoorziening met vuilwatertank hebben. Passanten zijn weer welkom, de voorwaarden hiervoor staan vermeld op onze website. De sanitait-units blijven tot tenminste 1 juli verplicht gesloten.

Hoe verder:
Algemene Leden Vergadering
In het voorjaar hebben we de ALV uitgesteld. Alle verenigingen hebben vanuit de overheid vier maanden uitstel gekregen, wat betekent dat er voor september een ALV moet plaatsvinden. Over het tijdstip en de vorm wordt u tijdig geïnformeerd.


Zelfwerkzaamheid
De zelfwerkzaamheid willen we graag de komende weken weer gaan opstarten. We zoeken hiermee in eerste instantie dringend vrijwilligers, om onkruid te verwijderen, het gras te maaien en alles weer eens goed schoon te maken en op te ruimen. U heeft dan gelijk aan uw plicht tot zelfwerkzaamheid voldaan. Deze werkzaamheden kunnen zowel door de week als op zaterdag worden uitgevoerd. U kunt u aanmelden via diehmaazkrewflez.[antispam].@wvdeschelde.nl t.a.v. mw. Conny Schoonderwoerd.
Na de zomervakantie bepalen we afhankelijk van de situatie dan, hoe we de rest van de zelfwerkzaamheid het beste kunnen inplannen.


Hijsen
De afgelopen weken was het niet mogelijk om de boot uit het water te laten hijsen, voor onderhoud op de wal. In goed overleg met de hijsmeesters willen we vanaf 1 juni hiermee weer voorzichtig van start gaan. Voor zeilschepen geldt, dat we alleen hijsen met staande mast, zodat we tenminste 1,5 meter afstand naar elkaar kunnen houden. Voor zeilschepen met een diepstekend roer en meer dan 10 meter, kan dit risicovol zijn
Het aantal hijsmeesters is op dit moment echter zeer beperkt, de meeste hijsmeesters voelen zich niet comfortabel om te hijsen. Dat betekent dat we voor het inplannen van het hijsen beperkt zijn en enige flexibiliteit van u verwachten. Planning in overleg met de havenmeester.


Onderhoud wal
Zoals eerder gemeld heeft het bestuur besloten om t/m 17 mei geen extra kosten in rekening te brengen, zodat leden meer tijd hebben om hun boot op de wal gereed te maken, voor het nieuw zomerseizoen. Het is de meeste leden gelukt om hun boot op tijd weer in het water te krijgen. Uitzondering hierop zijn onze Belgische leden die vanwege de coronamaatregelen niet over de grens mogen tot 8 juni. Als bestuur zullen we bepalen hoe we de Belgische leden hierin financieel tegemoet kunnen komen.


Mochten er vragen zijn laat het dan weten. Let op elkaar, houd afstand en blijf gezond!


Met vriendelijke groet,
Ruud de Waal
Voorzitter Havencommissie,